Гость
Статьи
тремор головы

тремор головы

у кого тремор головы,отзовитесь.давайте делиться кто чем лечится,мне кроме клоназепама ничего не помогает(((

lolitka
17 838 ответов
Последний — Перейти
Страница 344
Гость
Гость

Я пью анаприлин , это настолько слабый препарат , что изначальная дозировка у меня 15 таблеток за раз , в сутки . Точнее я его принимала каждый час по 4 таб 10мл . Тремор не уходит , ну может на 10% и это с 15ти таблеток ! Руки ,голова трясутся особенно перед событиями , поход к стоматологу , парикмахеру. Там и есть такая дозировка в инструкции 4таб за раз , 2-3раза в сутки , при эссенциальном треморе . Меньше пить смысла нет , да и при таких дозировка больших он почти бесполезен . Пью его несколько лет . Сегодня ходила к врачу зубы лечила ,все равно голова тряслась и это было заметно есле стерпела . Спина и шея болит жутко ,сидеть неудобно. Рентген кое как сделали и то врач начала нервничать ,что я трясусь типо ,а как мне сделать чтоб не шевелиться ? смотрите типо в одну точку . А я не могу от слова совсем . Это такая жесть , стыдно ,неприятно , противно самой от этого . Но не с первой попытки ,вроде сделала рентген . Была недовольна ,но ей не понять ,она то не болеет этой гадостью .

Заметила ,если пить анаприлин с алкоголем ,то эффект лучше ,реально пропадает тремор ,на несколько часов. Но , такой вариант не пройдет в стоматологии ,потому что наркоз не действует когда выпивши . Да и дышать перегаром в лицо врачу это ужасно и неуважительно . А вот в салон сходить самое то , можно пару часов не дёргаться . Давно хочу клоназепам попробовать,но без рецепта не достать , может кто поделится таблеткой ,кому не жалко или куплю . Я из Питера . Мне его не захотели прописать ,типо зависимость и все такое , пейте анаприлин ,но он для меня слабый.

Гость
Гость

Я пью анаприлин , это настолько слабый препарат , что изначальная дозировка у меня 15 таблеток за раз , в сутки . Точнее я его принимала каждый час по 4 таб 10мл . Тремор не уходит , ну может на 10% и это с 15ти таблеток ! Руки ,голова трясутся особенно перед событиями , поход к стоматологу , парикмахеру. Там и есть такая дозировка в инструкции 4таб за раз , 2-3раза в сутки , при эссенциальном треморе . Меньше пить смысла нет , да и при таких дозировка больших он почти бесполезен . Пью его несколько лет . Сегодня ходила к врачу зубы лечила ,все равно голова тряслась и это было заметно есле стерпела . Спина и шея болит жутко ,сидеть неудобно. Рентген кое как сделали и то врач начала нервничать ,что я трясусь типо ,а как мне сделать чтоб не шевелиться ? смотрите типо в одну точку . А я не могу от слова совсем . Это такая жесть , стыдно ,неприятно , противно самой от этого . Но не с первой попытки ,вроде сделала рентген . Была недовольна ,но ей не понять ,она то не болеет этой гадостью .

А зачем 4 по 10, когда есть 40 мг. таблетки? Я всегда 40 беру на всякий случай, миниму половину откусываю. Вам плюсом надо какой-нибудь транк пить в таких случаях, правда их по рецепту только((

Гость
Гость

А зачем 4 по 10, когда есть 40 мг. таблетки? Я всегда 40 беру на всякий случай, миниму половину откусываю. Вам плюсом надо какой-нибудь транк пить в таких случаях, правда их по рецепту только((

Я пью 40 мг с утра и 4 таб фенибута, и мне помогает. Все по рецепту.

Гость
Гость

Потому что другой дозировки не было , обошла три аптеки , нашла только эту дозировку , но сейчас появилась и 40 мг ,конечно это удобнее ,чем 10мг

Дуже давно почала читати цей форум, а потім закинула. От вирішила повернутись і написати.
350 сторінок в темі, я почитала початок, середину і в кінці теми пости. І я не побачила, щоб хтось шукав ПРИЧИНУ хвороби, всі шукають як лікувати.
Я знайшла причину свого тремору десь місяць назад, доволі неочікувано, але причина як для мене дуже логічна. Зараз я на реабілітації. Завтра опишу всю свою історію і розкажу до якого лікаря необхідно звернутись і які обстеження пройти.
Пишу українською, бо мені так зручніше. Для кого інфо буде важливою, зможе з легкістю перекласти в Гугл транслейторі 😉

Ось список лікарів та спеціалістів до яких я зверталась, але ніхто не допоміг: невропатолог, невролог, ендокринолог, психотерапевт, остеопат, краніосакральний терапевт, нутріціолог, кінезіолог.
Ось список всього, що я робила, щоб позбутися тремору голови: йога, плавання, медикаментозне лікування, медитації, афірмації, розгляд ситуації з боку психосоматики, лікування травами, нетрадиційна медицина, іглоукалювання, палео дієта, практики оздоровлення від Майї Гогулан, загартовування, фізичні вправи, заспокійливі медикаменти, позитивне мислення, кінезіотерапія, ботокс, курси массажів.
Не можна сказати, що мені абсолютно нічого з цього не допомогло. Кожен спеціаліст хотів мені допомогти і дав мені певні знання. Всі маніпуляції, вправи, тренування і нові знання мені зараз допомагають у реабілітації, бо я розумію які процеси йдуть, я вмію чути свій організм і вчу свою голову повертати направо і наліво без тремтіння.
Буду писати по трошки коли маю час, бо інформації у мене багато. Інформація, яка, надіюсь, допоможе комусь з тих хто тут писав знайти свою причину.

Отже, мене звати Оля, я з Києва. Моя історія почалася в далекому 2013 році. Саме цього року я звернулась до лікарів щоб зрозуміти чому у мене почала труситися голова при нахилі вперед. Мені стало не зручно читати книжки, тому я їх закинула. Я намагатимусь стисло написати свою історію і в наступній частині більше зосереджусь на тому як я з лікарями знайшли причину.
Найперший діагноз, який мені поставили - це ВСД. Діагноз ні про що і не зрозуміло, що з ним робити. В 2014 році я звертаюсь до невропатолога, яка намагається мене вилікувати, я проходжу обстеження, що вона мені виписує, перевіряю гормони, аналіз крові, щитовидка, МРТ головного мозку, МРТ відділів хребта шиї, треморографія, ЕЕГ. МРТ показує остеохондроз (який насправді є у всіх), ЕЕГ показує збудженість мозку. Виписують заспокійливі. Не допомагають особливо. Новий діагноз - дистонічний тремор голови. Невропатолог рекомендує зайнятись фізичними вправами типу йоги, плавання, курс массажу, іглоукалювання. Йога покращила стан з остеохондрозом, але нічого не зробила з тремором. Курс массажу дає певне полегшення, але на не довгий час і все повертається знову. Після року роботи з невропатологом вона рекомендує мені звернутись до спеціаліста з ботулінотерапії.
В 2015 році я потрапляю в Центр Паркінсонізма, де мені ставлять діагноз "Первичная цервикальная дистония (спастическая кривошея) с раним началом, семейная форма". Що саме цікаве ні у кого з родичів подібного не було, тобто це не спадкове.
Цей центр направляє мене в Інститут нейрохірургії на ботулінотерапію. Свій перший укол я отримала в кінці 2015 році. Моє дозування - 100/100/50 на різні види м'язів, які саме, я не пам'ятаю. Результат я отримала через тиждень. Повністю він не прибрав тремор, але стало легше.
Продовжу пізніше...

Додам дещо щодо своєї симптоматики: трясіння починається при нахилі голові вперед, коли друкую на клавіатурі, читаю і тд. Пізніше з'являється тремор при повороті голови на ліво, тому моя голова поступово повертається вправо і при прямому сидінні голова у мене трохи повернута вправо. Ось чому мені в діагноз вписали кривошию.

Їдемо далі. Десь через півроку все поступово почало повертатися назад і через місяців 8 все вернулось повністю. Дія ботоксу закінчилась.
Я для себе вирішую, що по лікарях я ходити більше не хочу і йду в нетрадиційну медицину. Я ходжу до різних остеопатів, проходжу курс. Окрім заспокійливого ефекту, я більше нічого не отримую. Я займаюсь фізично, укріплюю свій організм за допомогою плавання, загартовування, різними фізичними вправами з Ютубу, по типу "Щоб мати міцне здоров'я і здорові нерви, робіть це", роблю Сур'ю Намаскар. Все укріплює організм, але нічого не робить з тремором. Я медитую, слухаю аффірмації, повторюю їх, доволі довго практикую систему здоров'я Ніші. Нічого особливо не впливає на тремор.
В 2018 році я вирішую знову вколоти ботокс, бо помітила певне погіршення. Мені розраховують нову дозу, вколюють під контролем УЗІ у більшу кількість м'язів. Я майже не отримую жодного результату.
Продовжую жити як є і місцями почитую, що ще може бути причиною тремору.
В 2020 році я десь читаю про те, що вузли у щитовидці і взагалі не здорова щитовидка може призводити до тремору. Я згадую, що раніше у мене знаходили вузли і робили біопсію, яка не виявила вузли злоякісними, тому було рекомендовано просто спостерігатись. Також я натрапляю на статті, в яких розповідається, що "голова може боліти від поганої роботи кишківника" і приходжу до думки, що мені необхідно проаналізувати свою роботу ЖКТ.

Евгений
Lecype

Додам дещо щодо своєї симптоматики: трясіння починається при нахилі голові вперед, коли друкую на клавіатурі, читаю і тд. Пізніше з'являється тремор при повороті голови на ліво, тому моя голова поступово повертається вправо і при прямому сидінні голова у мене трохи повернута вправо. Ось чому мені в діагноз вписали кривошию.

Їдемо далі. Десь через півроку все поступово почало повертатися назад і через місяців 8 все вернулось повністю. Дія ботоксу закінчилась.
Я для себе вирішую, що по лікарях я ходити більше не хочу і йду в нетрадиційну медицину. Я ходжу до різних остеопатів, проходжу курс. Окрім заспокійливого ефекту, я більше нічого не отримую. Я займаюсь фізично, укріплюю свій організм за допомогою плавання, загартовування, різними фізичними вправами з Ютубу, по типу "Щоб мати міцне здоров'я і здорові нерви, робіть це", роблю Сур'ю Намаскар. Все укріплює організм, але нічого не робить з тремором. Я медитую, слухаю аффірмації, повторюю їх, доволі довго практикую систему здоров'я Ніші. Нічого особливо не впливає на тремор.
В 2018 році я вирішую знову вколоти ботокс, бо помітила певне погіршення. Мені розраховують нову дозу, вколюють під контролем УЗІ у більшу кількість м'язів. Я майже не отримую жодного результату.
Продовжую жити як є і місцями почитую, що ще може бути причиною тремору.
В 2020 році я десь читаю про те, що вузли у щитовидці і взагалі не здорова щитовидка може призводити до тремору. Я згадую, що раніше у мене знаходили вузли і робили біопсію, яка не виявила вузли злоякісними, тому було рекомендовано просто спостерігатись. Також я натрапляю на статті, в яких розповідається, що "голова може боліти від поганої роботи кишківника" і приходжу до думки, що мені необхідно проаналізувати свою роботу ЖКТ.

Привет. Я оказывается украинскую мову знаю)))
Ой ребята мучение, как идти фотаться незнаю, аж под землю охото провалится, а надо паспорт менять

Продовжую свою історію...
Я йду на консультацію до нутріціолога, здаю величезну кількість аналізів, вона мені показує де у мене є проблеми, яких вітамінів не вистачає, де є дефіцити. Вона мені рекомендує палео дієту з нотками АІП дієти, якої я дотримуюсь приблизно півроку. Нутріціологія дала мені розуміння, що організм працює як одне ціле тому у мене була надія, що якщо я приберу дефіцити в своєму організмі і він почне краще працювати, то це може допомогти мені з виліковуванням тремору. Після півроку я не помітила суттєвих змін.
У кінці 2021 року мені стає гірше. Мені було важко йти по вулиці. Тільки я виходила з під'їзду як голову починало трясти. Коли йду сама по вулиці, то начеб-то і норм, але якщо хтось йде на зустріч, я ховаю свої очі, бо мені здається, що на мене дивляться і мене починає трясти. Я почала ставати соціофобом і менше виходити на вулицю. А кожен вихід був для мене стресом. Мені стало важко працювати за компом, голова прямо без тремтіння не трималась, я її підпирала рукою, намагаючись стримати тремор, але мало, що вдавалось. Я не знала, що робити, надіялась, що як тільки почне теплішати, то мені стане краще. У мене почалась депресія, яка тривала 2 місяці. Я не буду писати всі емоційні стани, що я переживала, бо до мене їх яскраво описали тут на форумі.
Початок 2022 року. Я збираю всю свою силу і волю в кулак і вирішую знову пошукати невропатолога і знову піти на пошуки причини до лікаря. Знаходжу невропатолога з хорошими відгуками, йду до нього, він мені виписує список обстежень. Це все те саме: мрт мозку, мрт шиї, треморографія, ЕЕГ, панорамний знімок хребта, аналізи крові. Я починаю обстеження, але не встигаю пройти всі. Починається війна і я зупиняю всі походи по лікарям на 2 місяці.

Після повернення додому я дообстежуюсь і знову йду до лікаря. Обстеження і аналізи не дають зачіпки, щоб знайти причину мого тремору. Невропатолог разом зі спеціалісткою по Паркінсонізму виписують мені Левоком, рецептурний препарат, який я маю пити за певною схемою. Також мені радять піти на кінезіотерапію.
Я не знаю як обирати кінезіологів, тому тикаючи пальцем в небо, знаходжу спеціалістку, яка мені сподобалась по фото. Я приходжу до неї на сеанс, розповідаю свою історію. Вона проводить мені терапію, розказує які вправи мені необхідно робити. А також, почитавши моє мрт шиї, рекомендує звернутись мені до лікаря, який може мене проконсультувати щодо аномалії Кимерли, який показав МРТ. Забула вище написати, що я також проходила і дуплексне сканування артерій і не один раз, там також нічого суттєвого не було.

І якщо ви дочитали мої мемуари до цбого поста, то зараз почнеться найцікавіше. 😊
Я гуглю лікаря, якого мені порекомендували. Він - травматолог-ортопед, судиний хірург. Йду до нього на консултьтацію. На консультації він у мене питає чи були у мене травми і що могло зпрорукувати тремор. Травм у мене не було, родових також (так казали моїй мамі), причина початку - не зрозуміла. Подивившись мене він дає першу оцінку, що мій тремор - це захисна реакція організму (запам'ятайте це, пізніше поясню). Також він направляє мене на КТ з контрастом судин вертебро-базилярного басейну з поворотом голови ліворуч та праворуч. Висновок цього КТ - звуження просвіту обох хребтових артерій при повороті голови ліворуч. Далі лікар направляє мене до узіста, з яким він працює, де мені роблять УЗІ судин голови і шиї під наглядом цього травматолога. Висновок цього УЗІ - позиційна компресія хребтової артерії зліва більше ніж зправа.
А тепер пояснюю на пальцях і переказую те, що мені розповіли ці лікарі.
Обстеження показали, що травма, і скоріш за все саме родова (!), спричинила тремор. Коли я народилась, то у мене тім'ячко було трошки прим'яте, на що лікарі сказали моїй мамі, що це норма і потім все буде норм. Можливо саме це і було родовою травмою. А можливо і ні.
Що відбувається далі - організм живе в нормі до певного року, поки повністю не формується. І тут травма дає про себе знати - створюються такі умови, які можуть призвести до інсульту. А тепер згадуйте, я писала вище, що це захисна реакція організму. Що робить організм? Ціль будь-якого організму вижити. Тому він вже отримує сигнали, що може померти від інсульту, коли я повертаю голову наліво. Тому він створює захисну функцію - дає сигнал м'язам скорочуватись при повороті голови наліво. Так виникає тремор. Отже, це трясіння головою рятує мене від інсульту. Шокуюча заява. Але це ще не остаточно, цю гіпотезу необхідно перевірити.

Для перевірки лікар починає мені ставити блокади (траумель, кетолонг, лонгокаїн). Після третього уколу лікар питає, які у мене зміни - я кажу, що ніяких. Лікар каже, що так діло не піде, треба починати аналізувати реакцію організму. Я в той же день заводжу щоденник і починаю дуже уважно відслідковувати як реагує мій організм на блокади. Я роблю нотатки тричі за день і частіше в день уколу (через півгодини, годину і 2 після уколу). Я вимірюю як швидко у мене починається тремтіння, коли припиняється, коли мені краще, коли гірше. Я збираю максимум інформації для свого лікаря. Випадково я помічаю, що можу зупинити трясіння голови, якщо підніму 2 руки над головою (!). Розповідаю про це лікарю. І пазл починає складатись! Це сигнал до того, що у мене ще й порушений венозний відтік крові.
Після десь 4-5 блокади мені стає набагато краще, тремор зменшується і стає мені приблизно так, як перший раз після ботоксу. Тремору майже нема. Я йду на повторне УЗІ, щоб переконатися, що не тільки мені стало добре, а й моїм судинам. Гіпотеза підтверджується!

Ще маленьке пояснення, що відбувається в організмі під час тремору - може бути таке, що м'яз просто зжимає судину, овиваючи її, перекриваючи потік крові і створюється тремор. Взагалі там багато, що може бути

Отже, блокади - це не лікування, це тільки інструмент для перевірки лікарського припущення. Тож як це лікувати, думаєте ви? Операційно, тільки хірургічним втручанням необхідно вивільнити судини.
Мені назначають операцію і продовжують колоти блокади. Таким чином організм буде краще підготовлений і потім краще відходити від анастезії.
За планом операція триває 3-4 години. У мене вона була 5 годин. Мені робили 2 розрізи зліва - на шиї і під ключицею. Лікар мені потім показав фото і відео, як вивільнили мої судини. Коли мені розрізали шию і подивились, що ж у мене всередині, то побачили те, що не показали навіть всі обстеження - у мене були такі спайки, що судин просто не було видно. Після вивільнення у мене була одна судина з улоговиною, тобто судина частково була увігнута всередину.
Я відійшла від анастезії, сіла на ілкарняне ліжко і.. мене почало сильно трусити. Я почала по трошку ходити, але мене трясло так силько, як не трясло ще ніколи. А ще й якщо прийняти до уваги, що перед операцією мені було набагато краще після блокад. Але так як я знаходилась в лікарні, то мені не було стидно так ходити тому, що я в лікарні, а там або половина з перев'язаними ногами, або з шиями 😄 Трясло тільки мене.

Лікар продовжує мені ставити блокади, по ілкарні я ходжу і притримую голову, бо скаче вона як та іграшка-собачка в машині 😂Загалом моє самопочуття приходить в норму, от тільки трясіння сильне, в такому вигляді я не можу виписуватись з лікарні, бо взагалі не уявляю як ходити по вулиці.
Чому після операції мені стало на стільки погано? Операція - це стрес для організму. В ньому щось сильно поміняли і він не розуміє як йому діяти, він починає перелаштовуватись. Та ще й м'язи, які за стільки років просто звикли так рухатись і все переросло в рефлекси, тепер їх необхідно перенавчати. Я переходжу в стадію реабілітації і тут необхідно допомагати організму. Я починаю пити заспокійливі, щоб банально починати знімати стрес. Десь на день 3-4 після операції я починаю повертати голову ліворуч максимально на скільки можу (раніше не могла) і показувати організму, що ніякої загрози більше немає. При повороті голови на ліво тремор стихає майже повністю. В будь якому іншому положенні мене ще сильно трясе. Ще через день я помічаю, що при швидкій і впевненій ході тремор зовсім не проявляється. Але коли зупиняюсь, то починаю заходитись.
Пролежавши в лікарні десь тиждень і отримуючи блокади кожен день, мене виписують додому.
Сьогодні вже пройшло 2 тижні після операції. У мене реабілітаційний період. Що саме я роблю? Дихальні вправи для зняття стресу, прогулянки, повороти голови і навчання м'язів рухатись інакше, переконую мозок, що небезпеки більше нема, що такі скорочення м'язів мені просто більше не потрібні. Ось саме той час, коли я можу використати всі ті знання щодо афірмацій і медитацій. Тільки на стадії реабілітації, а не на стадії лікування. А ще я дуже вірю в свою перемогу і що зможу повністю позбутися тремору голови. Бо мені воно більше не треба.

Як я себе зараз почуваю? За той час, що я вдома, мені було так само, потім почало ставати трошки краще. Потім було таке, що день мені краще, а на наступний день мені гірше. І це нормально. Такий процес. Сьогодні мені зовсім непогано, я прям помічаю, що мені стає краще. Мене не трусить так сильно, коли я тільки піднімаю голову від подушки, я більш менш нормально можу друкувати на клавіатурі. Найбільше мені подобається прогулюватись. По-перше, це вже зовсім не стрес для мене. По-друге, я можу йти і спокійно вертіти голову направо і наліво, я навіть людям, які йдуть мені на зустріч, можу дивитись у очі. Тремору майже не виникає. Я ще працюю і реабілітаційний період може зайняти багато часу, може і рік або півтора. І це нормально. Навіть після перелому руки, реабілітаційний період десь півроку. А тут операція на судинах, це важче, самі розумієте. Але той результат, що я маю вже сьогодні - це диво!
Ось така моя історія. В наступному пості я напишу чітко, що рекомендую зробити тим, хто таки хоче знайти причину свого тремору. Можливо вона виявиться такою як і у мене, найлогічнішою з усіх пояснень, що я зустрічала.

Насправді, тут на форумі є високий відсоток тих людей, у яких причина така сама як і у мене - проблема з судинами.
Що ж робити тим, хто хоче вилікуватись від тремору голови? Я зараз не кажу, що 100% у всіх буде та сама проблема, що була і у мене, але варто перевірити.
1. Вам необхідно знайти дуже хорошого судиного хірурга, той хто спеціалізується саме на судинах шиї.
2. Вам мають назначити КТ з контрастом судин шиї. Під час цього обстеження ви маєте повертати голову вправо і вліво. Попадіть до того, хто це робить добре і вміє правильно інтерпретувати значення.
3. Якщо судиний хірург не працює в парі з хорошим узістом, вам треба знайти дуже хорошого узіста судин шиї і зробити узі. Ви також будете повертати голову вправо і вліво під час обстеження.
4. Вам мають назначити блокади правильними препаратами, які зменшать тремор і гіпотеза, що справа в судинах має підтвердитись.
5. Якщо ви з України, то можете мене легко знайти по ніку в інтернеті і я вам дам контакт свого лікаря.

Гость

Подскажите, кто-нибудь делал мрт с контрастным веществом, находясь под действием баклосан? Были какие побочные эффекты? Предстоит мрт головного мозга, боюсь не справиться с тремором без таблеток, но вдруг будут побочки, если с контрастом.. А без контраста может быть менее информативно (((

Ви майже на правильному шляху. Тільки вам потрібно зробити МРТ з контрастом не голови, а судин шиї. Читайте мою історію вище.

Гость

Да не в мышцах дело,а в мозжечке,что-то у нас не так в мозжечке , почему этой проблемой нормально не занимается медицина,не понимаю,столько людей мучается

Справа не в м'язах, і не в мозжечку. Справа в судинах. Йдіть читайте мою історію вище.

Гость

У меня это началось сразу после родов, я перенапряглась, чуть на тот свет не ушла, отключилась два раза. И меня так скажем «кантузило»…это мышцы, ребята.
У кого-то из-за неправильной позы пришло, мы же уже не дети, за нашу жизнь это накопительный эффект напряжения мышц и неправильных поз.

На 90% у вас проблеми з судинами шиї. Читайте мою детальну історію вище. Наступний!

Ирина

Да у меня чуть позже как раз после школы . А в школе искривила себе спину , позвонки кривые, шея , поясница .Теперь все болит, не могу долго сидеть на одном месте , с возрастом только боли сильнее. Ходила на массаж, гимнастику , но нужно все время ходить ,чтобы было облегчение , но уже ничего не исправить, только операцию делать. Я тремор связываю со спиной и шеей , у меня запущенный случай , хотя старалась и спортом заниматься и массажи делала , произошло защемление нерва в шейном отделе и пошло поехало ... Далее начались головные боли, давление черепномозговое , ну с этим бороться можно , а вот тремор с годами только нарастает. Я стараюсь это все скрывать, у меня родные не знают о моей проблеме. Не пошла работать в офис ,так как нужно сидеть и общаться с клиентами, а работала продавцом и кладовщиком ,где много двигаться надо , физическая нагрузка это полезно в меру . Сейчас не работаю , работает муж , не могу найти ничего подходящего для себя , да и зарплаты очень маленькие, а нагрузка за троих. Так что приходится подстраиваться под свои болячки .

"головные боли, давление, тремор" - 95% у вас проблеми з судинами. Читайте мою історію вище.

Гость

Посмотрела недавно видео доктора Шишонина "Как выявить скрытую родовую травму ". Возможно ноги наших болезней растут при нашем рождении, когда принимают роды иногда повреждают ребенку шею, нарушая функцию мозжечка. Это может происходить как при естественных родах так и при кесаревом сечении.

Прекрасне і вдале припущення! Браво! Причина може бути в родовій травмі. Тільки мозжечок тут ні до чого)

Гость

Мне тоже врач сказала, что это может быть родовая травма,но еще я узнала,что у меня плохой отток венозной крови из мозга

Ну от! Ви ж ходите вокруг да около вашої причини - проблема з судинами. Читайте мою історію вище і знаходьте вашого лікаря. Щасти вам!

Гость
Евгений

Привет. Я оказывается украинскую мову знаю)))
Ой ребята мучение, как идти фотаться незнаю, аж под землю охото провалится, а надо паспорт менять

Сфоткай есть дома, благо сейчас хоть на телефон позволяет это сделать, качество хорошее, в фотошопе уберите косяки и обрежьте как надо, отдайте кому нибудь, если не можете сами, и просто принесите фото в паспортный

Гость
Lecype

Ще маленьке пояснення, що відбувається в організмі під час тремору - може бути таке, що м'яз просто зжимає судину, овиваючи її, перекриваючи потік крові і створюється тремор. Взагалі там багато, що може бути

Отже, блокади - це не лікування, це тільки інструмент для перевірки лікарського припущення. Тож як це лікувати, думаєте ви? Операційно, тільки хірургічним втручанням необхідно вивільнити судини.
Мені назначають операцію і продовжують колоти блокади. Таким чином організм буде краще підготовлений і потім краще відходити від анастезії.
За планом операція триває 3-4 години. У мене вона була 5 годин. Мені робили 2 розрізи зліва - на шиї і під ключицею. Лікар мені потім показав фото і відео, як вивільнили мої судини. Коли мені розрізали шию і подивились, що ж у мене всередині, то побачили те, що не показали навіть всі обстеження - у мене були такі спайки, що судин просто не було видно. Після вивільнення у мене була одна судина з улоговиною, тобто судина частково була увігнута всередину.
Я відійшла від анастезії, сіла на ілкарняне ліжко і.. мене почало сильно трусити. Я почала по трошку ходити, але мене трясло так силько, як не трясло ще ніколи. А ще й якщо прийняти до уваги, що перед операцією мені було набагато краще після блокад. Але так як я знаходилась в лікарні, то мені не було стидно так ходити тому, що я в лікарні, а там або половина з перев'язаними ногами, або з шиями 😄 Трясло тільки мене.

Скажите Оля, вы говорите про спайки, они на сосудах были? И от чего, вам сказали? Возможно, что это от постоянного зажима мышцами? И если вам убрали спайки, сами же мышцы остались и остался рефлекс, возможно ли будет от него избавиться, ведь вас продолжает трясти, хотя физической причины уже нет (судя по вашим словам) и вам убрали припятствие на поворот головы? У многих людей из-за хондроза сужены сосуды шеи и бывает очень маленький просвет, но тремора у них нет. Ситуация, хоть и понятная, но что именно остановит теремор, так и не ясно. Сосуды - это всего лишь каналы, по которым течет кровь, как они могут заставить трястись - непонятно. Я не специалист далеко, у меня такая же проблема. Но, если рассуждать логически, то совершать движение, осознанное или нет, может только наш мозг со всеми его нейронными связями. Сосуд может сокращаться и расширяться, но этого совсем недостаточно для движения головы, а вот сокращение мышцы вполне. Смотрите, многие из нас при принятии алкоголя избавляются от тремора частично или полностью. Это значит, что в этот момент мозг не посылает импульс на сокращение этой мышцы, и это вполне объяснимо- чем человек пьянее, тем он туже соображает, мозг замедляет свою активность (ещё мы говорим про замедленную реакцию). Все мышцы, включая шеи расслабляются, руки у алкоголиков в это время тоже не трясутся. Импульс, посылаемый мозгом, поступает по нервным окончаниям. Где-то я читала, что тремор возможен из-за передавливания нервных окончаний, типа рассинхрон получается. Я не совсем поняла, что в процессе операции конкретно, кроме спаек и освобождения сосудов, сделали. Может я не права, но я думаю, что проблема не в сосудах, а в нервных каналах, может каким то образом повреждённых или деформированных. Желаю вам полнейшего выздоровления.

Зпайки були біля судин, вони опоясували їх так, що коли мене розрізали, то судин просто не було видно. Причина - родова травма. Так, залишились ще м'язові рефлекси, але вони прибираються під час реабілітації. Якщо порівняти той день, коли я написала свою історію і сьогодні, то мені стало ще значно краще. Я можу друкувати на клавіатурі і мене не трясе. Я відчуваю, що м'язи хочуть скорочуватись, але я це вже можу більш-менш контролювати.

Гость

Скажите Оля, вы говорите про спайки, они на сосудах были? И от чего, вам сказали? Возможно, что это от постоянного зажима мышцами? И если вам убрали спайки, сами же мышцы остались и остался рефлекс, возможно ли будет от него избавиться, ведь вас продолжает трясти, хотя физической причины уже нет (судя по вашим словам) и вам убрали припятствие на поворот головы? У многих людей из-за хондроза сужены сосуды шеи и бывает очень маленький просвет, но тремора у них нет. Ситуация, хоть и понятная, но что именно остановит теремор, так и не ясно. Сосуды - это всего лишь каналы, по которым течет кровь, как они могут заставить трястись - непонятно. Я не специалист далеко, у меня такая же проблема. Но, если рассуждать логически, то совершать движение, осознанное или нет, может только наш мозг со всеми его нейронными связями. Сосуд может сокращаться и расширяться, но этого совсем недостаточно для движения головы, а вот сокращение мышцы вполне. Смотрите, многие из нас при принятии алкоголя избавляются от тремора частично или полностью. Это значит, что в этот момент мозг не посылает импульс на сокращение этой мышцы, и это вполне объяснимо- чем человек пьянее, тем он туже соображает, мозг замедляет свою активность (ещё мы говорим про замедленную реакцию). Все мышцы, включая шеи расслабляются, руки у алкоголиков в это время тоже не трясутся. Импульс, посылаемый мозгом, поступает по нервным окончаниям. Где-то я читала, что тремор возможен из-за передавливания нервных окончаний, типа рассинхрон получается. Я не совсем поняла, что в процессе операции конкретно, кроме спаек и освобождения сосудов, сделали. Может я не права, но я думаю, что проблема не в сосудах, а в нервных каналах, может каким то образом повреждённых или деформированных. Желаю вам полнейшего выздоровления.

Тремор зупинить ліквідація причини. В моєму випадку це була ліквідація наслідків родової травми. Ви все правильно зрозуміли, під час операції проводилось вивільнення судин. У виписці ця операція називається "ліквідація екстрасудинної компресії лівої хребтової артерії в початковому відділі та підключичної артерії. Скаленотомія зліва."

Гость

Есть кто с Иркутска или с области?

Гость

Я не очень понял, тяжело читать исковерканный русский язык, но причем тут операция на сосуды. Мы говорим про патологию? Если этот тремор возникает только при определённых ситуациях, то причина явно в голове

Гость
Гость

Я не очень понял, тяжело читать исковерканный русский язык, но причем тут операция на сосуды. Мы говорим про патологию? Если этот тремор возникает только при определённых ситуациях, то причина явно в голове

Вы понимаете все взаимосвязано : голова - мозг- шея-спина . Я кучу литературы перечитала ,прошла врачей каких только можно , болею с 2001 года , не могу привыкнуть к тремору, не лечится он , жизнь разделилась на до и после. А тремор он ухудшается с каждым годом, это факт , есть информация,что можно сделать операцию по показаниям, трепонацию черепа , там зажимают нерв отвечающий и подающий сигнал мозгу ,а тот в свою очередь подаёт сигнал шеи ,спине и мы трясемся . Но делают только тем, кто уже не может себя обслуживать , особенно пожилым людям , а вот молодым не хотят делать трепонацию . Но если все плохо , то могут дать инвалидность, только надо доказать,что вы не можете работать физически и умственно.

Гость
Гость

Вы понимаете все взаимосвязано : голова - мозг- шея-спина . Я кучу литературы перечитала ,прошла врачей каких только можно , болею с 2001 года , не могу привыкнуть к тремору, не лечится он , жизнь разделилась на до и после. А тремор он ухудшается с каждым годом, это факт , есть информация,что можно сделать операцию по показаниям, трепонацию черепа , там зажимают нерв отвечающий и подающий сигнал мозгу ,а тот в свою очередь подаёт сигнал шеи ,спине и мы трясемся . Но делают только тем, кто уже не может себя обслуживать , особенно пожилым людям , а вот молодым не хотят делать трепонацию . Но если все плохо , то могут дать инвалидность, только надо доказать,что вы не можете работать физически и умственно.

У меня диагноз : эссенциальный тремор плюс кривошея и остеохондроз, искривление спины было со школы , далее к позвоночнику добавился тремор ,а на его фоне и кривошея , а от кривой шеи и голова стала болеть и давление черепномозговое . Весь букет болячек , ещё потливость сильная . Иногда думаю , а зачем вообще жить так ? Одни мучения , ни работы ,ни семьи , друзья все сами по себе, у всех интересы есть , хобби . А стакими проблемами сложно чувствовать себя человеком . Замкнулась , ничего не интересно, хотя я не старая , но и не выбраться это замкнутый круг. Врачи не знают как лечить ,гоняют друг к другу , бестолку , были и такие врачи ,которые сразу говорят " не знаем как вас лечить извините " .

Гость

У меня диагноз : эссенциальный тремор плюс кривошея и остеохондроз, искривление спины было со школы , далее к позвоночнику добавился тремор ,а на его фоне и кривошея , а от кривой шеи и голова стала болеть и давление черепномозговое . Весь букет болячек , ещё потливость сильная . Иногда думаю , а зачем вообще жить так ? Одни мучения , ни работы ,ни семьи , друзья все сами по себе, у всех интересы есть , хобби . А стакими проблемами сложно чувствовать себя человеком . Замкнулась , ничего не интересно, хотя я не старая , но и не выбраться это замкнутый круг. Врачи не знают как лечить ,гоняют друг к другу , бестолку , были и такие врачи ,которые сразу говорят " не знаем как вас лечить извините " .

Ви перевіряли судини шиї? Робили КТ шиї з контрастом? Були у хорошого узіста по судинам? Зробіть маленький тест на дому: станьте прямо, спровокуйте тремор голови, підніміть обидві прямі руки над головою. Що відбувається?

Гость
Lecype

Ви перевіряли судини шиї? Робили КТ шиї з контрастом? Були у хорошого узіста по судинам? Зробіть маленький тест на дому: станьте прямо, спровокуйте тремор голови, підніміть обидві прямі руки над головою. Що відбувається?

Здравствуйте. Я писал выше про "исковерканный русский язык" хотел бы извиниться, написал на эмоциях, у нас в РФ большинство людей считает украинцев братским народом, расколотым и одураченным в первую очередь вашим руководством, хоть и у вас не разделяют эту точку зрения ) Если писать по проблеме, которая обсуждается, то тут скорее всего люди с разными проблемами просто появление похожее - тремор головы. В моем случае это происходит только в стрессовых ситуациях, то есть казалось бы проблема в психологии, но к сожалению эффекта по занятий с психолом нет, я все таки считаю что корень проблемы лежит в нарушении каких то нервных окончания в шее и под действием тревоги происходит возбуждение этих "нарушенных" нейронов. Вот допустим у меня по МРТ есть искривление этого позвоночника, остеофиты итд но что делать ? Операция на позвоночник очень рискованная - можно вообще остаться инвалидом, а таблетки и упражнения дают временный эффект.

Гость
Lecype

Если следовать этому тесту ,то голова трясется , у меня ничего не меняется . Тремор уже давно и даже в спокойном состоянии. Когда сильно нервничаю ,то и руки трясутся . Я много каких врачей обошла , все бестолку , они не знают как лечить и пичкают таблетками . Я их не принимаю : причины это побочка на печень , зависимость и в дальнейшем уже даже большие дозы не помогают . Короче просто бросила их пить .

Гость
Гость

Здравствуйте. Я писал выше про "исковерканный русский язык" хотел бы извиниться, написал на эмоциях, у нас в РФ большинство людей считает украинцев братским народом, расколотым и одураченным в первую очередь вашим руководством, хоть и у вас не разделяют эту точку зрения ) Если писать по проблеме, которая обсуждается, то тут скорее всего люди с разными проблемами просто появление похожее - тремор головы. В моем случае это происходит только в стрессовых ситуациях, то есть казалось бы проблема в психологии, но к сожалению эффекта по занятий с психолом нет, я все таки считаю что корень проблемы лежит в нарушении каких то нервных окончания в шее и под действием тревоги происходит возбуждение этих "нарушенных" нейронов. Вот допустим у меня по МРТ есть искривление этого позвоночника, остеофиты итд но что делать ? Операция на позвоночник очень рискованная - можно вообще остаться инвалидом, а таблетки и упражнения дают временный эффект.

Я ходила на массаж, на гимнастику усиленную на позвоночник и шею . Прогревание тоже делали , мне не помогло , ну есть временное облегчение , просто спина меньше болит и все ,а тремор не уходит . Говорят хороший костоправ может помочь ,но гарантии нет , операция риск ,но как вариант тоже имеет место быть . Решать только вам , врачи сейчас только до денег жадные, с ними эти вопросы не решить , я уже забила на них . Сама читаю информацию, что - то анализирую , многое узнаю .

Гость

При стресових ситуація судини дуже добре пережимаються) Походивши ще декілька тижнів до лікаря і послухавши ще з десяток різних історій, я можу знову ж таки сказати, що проблема в судинах. У вашому випадку, якщо починається тремор голови тільки в стресових ситуаціях, то у вас не запущена стадія і таке лікується (на мою думку) медикаментозно, тобто блокадами.

Гость

Если следовать этому тесту ,то голова трясется , у меня ничего не меняется . Тремор уже давно и даже в спокойном состоянии. Когда сильно нервничаю ,то и руки трясутся . Я много каких врачей обошла , все бестолку , они не знают как лечить и пичкают таблетками . Я их не принимаю : причины это побочка на печень , зависимость и в дальнейшем уже даже большие дозы не помогают . Короче просто бросила их пить .

По вашим діагнозам - есенціальний тремор, кривошия, остеохондроз - мені те саме ставили.
Що значить кривошия у вашому випадку? Ви в якусь сторону не можете повернути голову?

Сьогодні рівно місяць після моєї операції (читати вище мою історію) і це буде не чесно, якщо я нічого тут не напишу і не розкажу про свої результати. Звичайно краще результати показувати (зможу показати тим, хто мене знайде в інеті по ніку або в якому месенджері), але я пробую їх описати. Щодо друку на клавіатурі - тремору у мене не виникає, я тільки можу відчувати, що голова хоче повернутися направо, але я її контролюю і ставлю по центру. До речі, щодо контролю - я перейшла на той етап, коли можу контролювати тремор, це виходить не завжди, але коли починає трястись голова, то я її зупиняю. Це також є моїм етапом реабілітації, коли я маю навчитись діяти інакше, тобто не давати голові "уїзжджати" направо, вчитись тримати голову рівно без тремтіння, повертати голову у різні положення теж без тремтіння. Сам по собі тремор не щезне, тільки працею над своїми рефлексами його можна прибрати (але тільки після усунення причини, до того навіть не намагайтесь, я пробувала - не вийшло). Зараз таке навчання і посилання собі сигналів зупинити тремтіння виходить набагато результативніше, ніж коли я це намагалась робити до лікування. Тому що тепер немає причин м'язам скорочуватись і призводити до термтіння.

Гость
Lecype

По вашим діагнозам - есенціальний тремор, кривошия, остеохондроз - мені те саме ставили.
Що значить кривошия у вашому випадку? Ви в якусь сторону не можете повернути голову?

Кривошея это следствие искривления позвоночника ,спины . Мне массажист пыталась вправить позвонки ,но не смогла , просто спине легче стало и все . Кривошея может быть на разные стороны , у меня влево чуть повернута голова . То есть мне чуть легче воспринимать тремор когда голова повернута ,но это плохо , потому что кости потом привыкают и капец , для человека это состояние становится привычным и он не замечает как голова повернута все время . Это ужасно и снова выпрямить шею и голову становится трудно и даже больно ! Я стараюсь держать голову прямо , но иногда сама шея тянет в сторону и так все время . Вот ходила к врачу к стоматологу, наелась таблеток , а голова опять заваливается влево , мне врач голову все время выравнивает прямо , а держать голову сложно уже . Это мучение . Поэтому дома делать надо упражнения хоть иногда ,чтобы такого не было , заставлять себя поворачивать голову в другую сторону куда не клонит шея , потом прямо и в другую , разрабатывать шею ,массировать . Я теперь когда еду в транспорте стараюсь смотреть в окно где правая сторона если не получается сидеть ровно прямо . Как - то так

Гость
Гость

Кривошея это следствие искривления позвоночника ,спины . Мне массажист пыталась вправить позвонки ,но не смогла , просто спине легче стало и все . Кривошея может быть на разные стороны , у меня влево чуть повернута голова . То есть мне чуть легче воспринимать тремор когда голова повернута ,но это плохо , потому что кости потом привыкают и капец , для человека это состояние становится привычным и он не замечает как голова повернута все время . Это ужасно и снова выпрямить шею и голову становится трудно и даже больно ! Я стараюсь держать голову прямо , но иногда сама шея тянет в сторону и так все время . Вот ходила к врачу к стоматологу, наелась таблеток , а голова опять заваливается влево , мне врач голову все время выравнивает прямо , а держать голову сложно уже . Это мучение . Поэтому дома делать надо упражнения хоть иногда ,чтобы такого не было , заставлять себя поворачивать голову в другую сторону куда не клонит шея , потом прямо и в другую , разрабатывать шею ,массировать . Я теперь когда еду в транспорте стараюсь смотреть в окно где правая сторона если не получается сидеть ровно прямо . Как - то так

На счёт транспорта : колебания тремора при движении в любом транспорте почти не заметны ,они как - бы затихают , маскируются не знаю как сказать . Но как только мы встаём на светофоре -все туши свет , голова дёргается пляшет как хочет , ничего не сделать , я уже про себя и молюсь и внушаю ,что сейчас поедем и никто не видит как я трясусь , все в этом духе , стараюсь чем - то себя занять , но начинают и руки трястись и даже когда мы стоим на светофоре,то в телефоне не полазить, мне мешает тряска , да и люди видят , мне это неприятно . Вот так и живём . А ещё куча комплексов из за этого всего . Карма

Гость

Те що у вас голова повернута трошки вліво - це все до захисної реакції організму. Тут викривлення хребта (який саме тут діагноз? Я не побачила щоб ви написали) не грає великого впливу. Вашу голову повертають кістки чи м'язи?) (Це питання для роздумів) Вам організм не дає повертати голову вправо тому що для нього там є певна небезпека. Я вам скажу одразу - яким би самонавіюванням ви не займались зараз, вам це не допоможе, поки ви не позбавитесь причини. Ваш організм розумніший за ваші думки і він знає краще що йому робити, щоб вижити. А взагалі, ви описали рівно те, що у мене було до операції, тільки в автобусі під час їзди у мене як раз сильніше голова трусилась, і як виходила з нього, то вже вся розтрощена була. І потім як йшла, голова тряслась.

Гость
Lecype

Те що у вас голова повернута трошки вліво - це все до захисної реакції організму. Тут викривлення хребта (який саме тут діагноз? Я не побачила щоб ви написали) не грає великого впливу. Вашу голову повертають кістки чи м'язи?) (Це питання для роздумів) Вам організм не дає повертати голову вправо тому що для нього там є певна небезпека. Я вам скажу одразу - яким би самонавіюванням ви не займались зараз, вам це не допоможе, поки ви не позбавитесь причини. Ваш організм розумніший за ваші думки і він знає краще що йому робити, щоб вижити. А взагалі, ви описали рівно те, що у мене було до операції, тільки в автобусі під час їзди у мене як раз сильніше голова трусилась, і як виходила з нього, то вже вся розтрощена була. І потім як йшла, голова тряслась.

Мне почти ничего не понятно , к сожалению я язык плохо знаю , простите . Возможно кто- то переведет мне . Тогда я вам отвечу .

Инна
Евгений

Странно, почему так мало?насколько я знаю ботокс реально должен держаться пол-года, год, даже в косметологии на лицевых мышца он держится год минимум

На своем опыте - на лице действительно держится более полугода. А вот в шее мне хватает на месяц. Но в шее много мышц, делают около 8 уколов и в какие то большую дозу, в какие то маленькую. Может от этого зависит

Гость

Мне почти ничего не понятно , к сожалению я язык плохо знаю , простите . Возможно кто- то переведет мне . Тогда я вам отвечу .

скористайтесь google translate

Гость

Народ всем с Питера от 18лет- 40лет предлагаю встретиться. Например на дворцовой. Пойдем на скамейки в летний сад, бухнем пошляемся по городу. Заполним типа анкеты для выяснения общих причин и методов лечения болячки. Познакомимся наконец. Отличительная метка будет любой значек \наклейка\ бейджик на груди. Знаю такие встречи проводят люди с другими проблемами.
У меня эта *** с детства. При волнении начинает стрелять в шее тремор итд. В автобусе при торможении. Выступления вообще позор. Ставьте плюсики кто пойдет. Ориентировочно суббота 30 июля. дворцовая.

Евгений
Гость

Народ всем с Питера от 18лет- 40лет предлагаю встретиться. Например на дворцовой. Пойдем на скамейки в летний сад, бухнем пошляемся по городу. Заполним типа анкеты для выяснения общих причин и методов лечения болячки. Познакомимся наконец. Отличительная метка будет любой значек \наклейка\ бейджик на груди. Знаю такие встречи проводят люди с другими проблемами.
У меня эта *** с детства. При волнении начинает стрелять в шее тремор итд. В автобусе при торможении. Выступления вообще позор. Ставьте плюсики кто пойдет. Ориентировочно суббота 30 июля. дворцовая.

Жаль что я не с Питера, так бы обязательно пришел, в своем кругу и трястись приятнее))))

Внимание

Администрация сайта Woman.ru не дает оценку рекомендациям и отзывам о лечении, препаратах и специалистах, о которых идет речь в этой ветке. Помните, что дискуссия ведется не только врачами, но и обычными читателями, поэтому некоторые советы могут быть не безопасны для вашего здоровья. Перед любым лечением или приемом лекарственных средств рекомендуем обратиться к специалистам!

Гость
Lecype

скористайтесь google translate

Здравствуйте. У меня тремор головы ТОЛЬКО при "волнительных" ситуациях когда общение глаза в глаза. Психотерапевты не помогают, таблетки Феназепам помогает но его тяжело пить. У меня есть проблема с шеей - грыжа и прямой позвоночник. Как я понимаю, надо сделать так, чтобы не спазмировались мышцы при тревоге, но таблетки действуют НА ВЕСЬ организм,а не только на шею.

Как вы считаете, что может помочь ? В чем проблема ? Вы говорите блокады пить , но опять же это таблетки , надо пить постоянно и действуют на весь организм. Или что то другое может помочь ?

Гость
Инна

На своем опыте - на лице действительно держится более полугода. А вот в шее мне хватает на месяц. Но в шее много мышц, делают около 8 уколов и в какие то большую дозу, в какие то маленькую. Может от этого зависит

Согласен, я тоже делал ботокс в шею, по ощущениям недли 2 хотя все говорили минимум пол года

Гость
Гость

Привет, я из Питера поздно увидела. Да и только в город приехала. Очень интересно кто пришел на встречу , много людей ?

Гость
Евгений

Жаль что я не с Питера, так бы обязательно пришел, в своем кругу и трястись приятнее))))

А вы из какого города, у вас такие встречи не проводятся или может в группах общаетесь ? Кроме этого форума