Привет, у меня вопрос. Стоит ли ехать учиться в России? Я из Болгарии, и так как мы в ЕС, мы можем легко поехать например в Германии. Когда я говорю про России, я подразумеваю Москва или Петербург. Причём оказывается что в России можно учиться бесплатно, по крайне мере для иностранцев. В России будет легче с культурой и язык, но в Германии будет более качественное образование. Спасибо.
Нет, нам нужны более качественные студенты.
В Германии конечно и учеба бесплатная.
Автор, ты от Азиса фанатеешь?
Ако ти ще учиш в Германия, твоята диплома ще важи в цял свят, защото всеки знае, че в Германия дават МНОГО качествено образование. А и по-икономично ще е да живееш в Германия, тъй като в Санкт Петербург е скъпо, а в Москва още е по-скъпо.
Вы можете поехать учиться в Чехию - там, насколько мне известно, обучение в университете тоже бесплатное, если на чешском языке. И очень высокого уровня. И для болгарина выучить чешский в ускоренные сроки - думаю вообще не проблема. Диплом Вы получите, который котируется в Евросоюзе.
А вообще, Вам решать, хотите учиться в России - приезжайте и поступайте.
Не, не си струва. По-добре е да имаш немска диплома, руска няма да ти свърши никаква работа. И кой ти е казал, че в Русия образованието е безплатно? В пъти по-скъпо е, отколкото в България.
Болгария обычно Германию выбирала, в обоих МВ, не смотря на предыдущую историю.
А шо так? Может лучше в Украину? тоже считай ЕС
Ако ти ще учиш в Германия, твоята диплома ще важи в цял свят, защото всеки знае, че в Германия дават МНОГО качествено образование. А и по-икономично ще е да живееш в Германия, тъй като в Санкт Петербург е скъпо, а в Москва още е по-скъпо.
Откъде се появиха толкова българи? Аз знам че е по- хубаво в Германия, но много хора се оплакват и повечето се връщат след година. А попронцип руския лесно ще го донауча а немският съм на ниво а2 а съм вече 11 клас (от 12)... благодаря все пак
Автор, у нас прекрасное образование для тех кто хочет учиться! Питер и Москва красивые и большие города)) я думаю это будет и полезно и интересно! Успехов Вам!
Откъде се появиха толкова българи? Аз знам че е по- хубаво в Германия, но много хора се оплакват и повечето се връщат след година. А попронцип руския лесно ще го донауча а немският съм на ниво а2 а съм вече 11 клас (от 12)... благодаря все пак
От какво точно се оплакват?
Руският хич не е лесен, ако наистина искаш да го говориш перфектно, падежите са много трудни за научаване. Английски не учите ли, можеш да разгледаш и Англия като вариант. Въпреки че с този брекзит, кой знае.
От какво точно се оплакват?
Руският хич не е лесен, ако наистина искаш да го говориш перфектно, падежите са много трудни за научаване. Английски не учите ли, можеш да разгледаш и Англия като вариант. Въпреки че с този брекзит, кой знае.
Англия не я разглеждам като вариант, там е изключително скъпо.
От Германия почти всички се връщат разочаровани, общо взето много хора това ми казват.
Плюс че в Русия, Москва по- точно е много хубав град, а и майка ми е рускиня и ще ми обясни падежите :)
Иначе аз в училище уча немски, а руски никога не съм.
Англия не я разглеждам като вариант, там е изключително скъпо.
От Германия почти всички се връщат разочаровани, общо взето много хора това ми казват.
Плюс че в Русия, Москва по- точно е много хубав град, а и майка ми е рускиня и ще ми обясни падежите :)
Иначе аз в училище уча немски, а руски никога не съм.
Съмнявам се, че майка ти ще може да ти обясни падежите, освен ако не е учителка по руски. Защото това се научава много трудно от всеки чужденец, хората и така ще те разбират, но граматиката ще куца. Просто руснаците ги знаят, те им идват отвътре, в руско училище никой не учи падежи, обаче за чужденците това е голямо предизвикателство.
Иначе всичко зависи от това какво смяташ да правиш след като завършиш обучението си, дали ще искаш да останеш в Русия (тогава руска диплома ще ти свърши работа), да се прибереш обратно в България. Ако смяташ да ходиш в чужбина, разбира се е по добре да учиш в Европа или дори BA в България, а след това да отидеш да караш магистартура в чужбина.
Автор, российское образование очень ухудшилось за последние 20 лет. Лучше смотрите страны Евросоюза.
Съмнявам се, че майка ти ще може да ти обясни падежите, освен ако не е учителка по руски. Защото това се научава много трудно от всеки чужденец, хората и така ще те разбират, но граматиката ще куца. Просто руснаците ги знаят, те им идват отвътре, в руско училище никой не учи падежи, обаче за чужденците това е голямо предизвикателство.
Иначе всичко зависи от това какво смяташ да правиш след като завършиш обучението си, дали ще искаш да останеш в Русия (тогава руска диплома ще ти свърши работа), да се прибереш обратно в България. Ако смяташ да ходиш в чужбина, разбира се е по добре да учиш в Европа или дори BA в България, а след това да отидеш да караш магистартура в чужбина.
Любопитно ми е дали е качествено руското образование, ако си наясно с това... казват че в Русия последните години не е много добре.
Любопитно ми е дали е качествено руското образование, ако си наясно с това... казват че в Русия последните години не е много добре.
Не мисля, че има големи разлики с българското висше образование. От тази гледна точка е по-добре да учиш дори в България, поне ще можеш след това да кандидатстваш за магистратура в чужбина. Зависи и от специалността, която смяташ да запишеш, можеш да питаш в някой български форум.
Болгария не входит в ЕС.
В Петербурге хорошее техническое образование. Но если хотите работать в ЕС, то лучше всё-таки учиться в Германии. Или в Чехии, как советовали выше.
Обучение для иностранцев в России возможно ТОЛЬКО на коммерческой основе (то есть платно!Платит либо студент, либо его государство). Исключение-ряд стран, среди которых Болгарии нет. Так что едьте лучше в Германию
Самые лучшие инженеры - это немцы, тем более в Германии для инженеров существует программа: половина обучения проходит в Германии, а вторая половина в Англии, чтоб хорошо знали две школы и языки господа инженеры.
+1
Автор, учи и езици, с английски и немски дори в България като инженер имаш шансове да преуспееш.
Ехай, где тебе выгоднее!!!
Дете, аз в България живея вече 32 години, имам дете, което е завършило университет в развита европейска страна, там сега си живее и си пее, защото има ред и закон, комфорт и спокойствие. Няма никакво сравнение с Бг и Русия.
Напускат Германия само тези, които са го ударили на живот и не искат да учат както трябва, защото качествени дипломи се дават на тези, които много и свястно учат, след което получават качествени дипломи и с получени качествени знания работят за много пари, а не за по 1000 евро бруто.
Тогда нужно исходить из того, где удобнее будет жить и обучаться. Также учитывайте востребованность конкретного диплома и вуза на рынке труда. Изучите вопрос с трудоустройством с российским и немецким дипломом. Посчитайте во сколько обойдется проживание. Все эти и другие нюансы учитывайте, подумайте внимально 20 раз перед тем как сделать выбор. Сейчас вы решаете свою дальнейшую судьбу. Ещё есть нюанс с языком. Если немецкий совсем не знаете, то будет сложновато, в первый год точно. А это довольно серьезный барьер. Но с другой стороны, в вашем возрасте немецкий будет выучить гораздо проще чем лет через 20. А он может очень пригодится в т.ч. и в работе.
Нет. Влияние ига на внешность русских ничтожно. А болгары черномазые из-за смешения с турками.
Вы такая смешная, ей богу))). Черномазые "болгары" это и есть турки и цыгане, живущие в Болгарии пусть даже во втором/третьем поколении, ну да, они едут в Европу с болгарскими паспортами и утверждают, что они болгары. Вы настоящих болгар в лицо не видели, некоторые посветлее вас будут. Болгары вообще не любят турков, ни один истинный болгарин не знает турецкого языка, если у него нет турецких корней, все православные.
Нет. Влияние ига на внешность русских ничтожно. А болгары черномазые из-за смешения с турками.
Во время турецкого иго было жёстко разделение между рая- на турецком роб/холоп и сами турки.
Хочу сказать что болгарин не мог женится за турку. Болгари жили в сёлах, а турки в городах.
Большинство люди который я знаю, они очень светлые.
Есть много турки. Они живут в определённых регионах.
Говорит что из за турки мы стали тёмными, ето тупо. На юге находятся греки, на севере румыны, на юго-восток турки...
Турецкое иго очень сильно отразилось на язык. Половина из всех слов русский, другие турецкие, но ето примерно.
Болгары - не славяне, вспомните их внешность. Как народ мне очень нравятся. Автор, Вам верно сказали, что думая о том, куда ехать учится, нужно подумать о том, где Вы собираетесь применять диплом.